Український фільм "Правило двох стін" показали на фестивалі Tribeca у США — трейлер
Кадр з фільму 'Правило двох стін'

На фестивалі Tribeca у Нью-Йорку 8 червня відбулася прем’єра документального фільму "Правило двох стін" режисера Девіда Гутніка. Стрічка розповідає про життя українських митців під час повномасштабної війни.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Emily McCann Lesser (@mccannlesser)

"Правило двох стін" — це інтимний погляд на війну в Україні очима українських митців, які залишаються у своїй країні, щоб творити мистецтво як зухвалий акт перед обличчям агресії, йдеться в описі до фільму.

У стрічці знялись Степан Бурбан (Паліндром), Ляна Мицько (засновниця Львівського муніципального мистецького центру, організаторка концертів), Богдана Давидюк (художниця та ілюстраторка), Сергій Петров (художник Bob Basset), Kinder Album (художниця зі Львова) та Діана Берг (авторка проєкту "Укриття").

Режисером проєкту став американець українського походження Девід Гутнік, який почав роботу над фільмом у Польщі:

"У квітні 2022 року я сів на літак до Варшави з квитком в один бік та наміром потрапити в Україну автобусом. Моя сестра, батьки, дідусь і бабуся належали до попереднього покоління українських біженців. У Варшаві я брав інтерв’ю в українців-емігрантів, думаючи, що зніму документальний фільм про українців, які, як і моя родина, виїхали через війну. Але коли я перетнув кордон з Україною, стало зрозуміло, що я збираюся знімати фільм про українців, які залишилися".

Фільм спродюсовано українською компанією 2Brave Productions у співпраці з американськими продюсерами Семом Бісбі та Стейсі Рейсс. Виконавчим продюсером став голлівудський актор Лів Шрайбер, який з початку повномасштабної війни підтримує Україну.

Наразі невідомо, коли відбудеться прем'єра фільму в Україні.