Українсько-латвійський проєкт переміг на міжнародному фестивалі Heavent Awards у Каннах
Heavent Awards

2 квітня культурний проєкт "Ukraine. The Residence of Freedom" здобув золоту нагороду престижного міжнародного фестивалю заходів Heavent Awards у Каннах. Мистецька резиденція, організована українсько-латвійською командою, перемогла в категорії "Спортивний, культурний, освітній або розважальний захід".

"Ми їхали в Канни з вірою в наш проєкт, але відверто важко порівнювати роботу, створену під час повномасштабної війни коштом власних ресурсів, зі світовими шоу, в які вкладають мільйони доларів. Проте ми віримо, що найбільша цінність — це ідея і сенси. Організовуючи і презентуючи нашу мистецьку резиденцію у світі, я прагну одного – Україна має бути всюди, ми маємо викликати в якомога більшої кількості людей сильні емоції, закладати в них думки і меседжі про нашу боротьбу за свободу", — ділиться враженнями Наталія Чижова, ініціаторка і організаторка проєкту.

Український проєкт змагався з івентами з Франції та Німеччини, зокрема від бренду Rexel та Tour de France, футболіста й тренера Зінедіна Зідана та команди Alpine (Формула 1) та іншими.

Серед номінантів і переможців у інших категоріях були: святкування 75-річчя бренду Porsche, церемонія відкриття клубного чемпіонату світу з футболу FIFA 2022, The Grand Automotive Week у Катарі та ін. Більше номінантів можна переглянути на сайті фестивалю.

  • "Ukraine. The Residence of Freedom" — соціокультурний проєкт, в якому митці з різних країн об’єднуються під час мистецької резиденції, щоб нагадати про цінність свободи на фоні російсько-української війни та підтримати українських воїнів.
  • Перша мистецька резиденція проходила з 24 до 29 серпня 2023 року в центрі Риги. Під час заходу тандеми українських та латвійських митців створили 13 нових робіт у десяти мистецьких категоріях: дизайн, музика та хореографія, інтерактивні інсталяції, живопис та інші. Завершальний перфоманс "Ціна свободи" поставив перед глядачем важке питання — що кожен з них готовий віддати за власну свободу і свободу своєї нації.