Український фільм "Я і Фелікс" вийшов на Netflix
Кадр із фільму "Я і Фелікс"

Фільм "Я і Фелікс" української режисерки Ірини Цілик 12 червня вийшов на стримінговій платформі Netflix. Про це у Facebook написала сама режисерка. 

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

"Ну нарешті мене совість менше мучитиме, що наш фільм не встигли подивитися всі охочі, особливо в тих маленьких містечках і селах України, де немає кінотеатрів. "Я і Фелікс" сьогодні виходить в онлайн-прокат. Передусім, на Netflix. Так, це лише для України", — зазначила вона.

За словами Ірини Цілик, влітку 2024 року фільм з’явиться також на іншій платформі й буде доступним для глядачів із багатьох країн. Про інші сервіси режисерка повідомить згодом. 

Довідка
Офіційний показ стрічки "Я і Фелікс" відбувся 11 квітня. Як повідомила команда фільму, за перший тиждень його переглянули 8 419 глядачів, а касові збори склали майже 1,3 мільйона гривень.

Як відомо, фільм "Я і Фелікс" — це екранізація роману "Хто ти такий?" українського письменника Артема Чеха. Події розгортається навколо історії Тимофія, який росте у провінційному українському місті в 1990-ті. У центрі сюжету — його стосунки з сім’єю, друзями, першим коханням і колишнім контррозвідником Феліксом, який служив під час війни в Афганістані. 

Роль Фелікса у фільмі зіграв український поет Юрій Іздрик, а Тимофія грали три актори: Андрій Чередник, Владислав Балюк і Володимир Гладкий. Детальніше про сюжет, акторський склад і розбіжності між романом та його екранізацією читайте у рецензії від LIGA.Life.