В Амстердамі зʼявився новий район, який заповнений самозабудовами
Фото: Amsterdam Municipality

В Амстердамі зʼявився новий район Centrumeiland (Центральний острів), більша частина якого відведена під самочинне будівництво, пише The Mayor.

Тобто власники можуть вирішувати, як проєктувати та будувати там власне житло, отримавши земельну ділянку в довготривалу оренду. Новий район стане зеленим й екологічно стійким, у ньому буде заборонений автомобільний транспорт.

Фото: Amsterdam Municipality
Фото: Amsterdam Municipality

Centrumeiland є частиною поточного розвитку житлового району Ейбург, який складається зі штучних островів на озері Еймер. Площа острова становить близько 15 га — це відповідає приблизно 23 футбольним полям.

Перші мешканці переїхали до нового району у 2020 році, і третина острова вже забудована. Завершити будівництво планують до 2029 року.

Там буде приблизно 1500-1700 будинків, з яких 60-70% будуть самозабудовами. У зв’язку з цим міська влада Амстердама запрошує людей, зацікавлених у будівництві власних будинків, приїхати на ознайомчу екскурсію доступними земельними ділянками на острові.

Фото: Amsterdam Municipality
Фото: Amsterdam Municipality

Під час екскурсій кандидати отримають інформацію про розміри та ціни ділянок та забудову Centrumeiland. Ділянки для самостійної забудови доступні від 298 129 євро. Це не включає витрати на проєктування та будівництво житла. На деяких ділянках можна побудувати багатоквартирний будинок.

Водночас в цьому районі зведуть початкову школу, дитячий садок, молодіжний центр талантів, заклади громадського харчування, будинок для літніх людей і тимчасовий пансіон, а також буде соціальна оренда. 

Фото: Amsterdam Municipality
Фото: Amsterdam Municipality