У Британії знімуть продовження фільму жахів про зомбі "28 днів потому"
Фото: 20th Century Fox

Режисер Денні Бойл і сценарист Алекс Гарленд співпрацюють над продовженням свого фільму "28 днів потому". Вони розробляють стрічку під назвою "28 років потому", повідомляє The Hollywood Reporter.

Фільм під назвою "28 років потому" стане третьою частиною франшизи після "28 днів потому" 2002 року та "28 тижнів потому" 2007 року.

Анонімні джерела повідомили виданню, що майбутній фільм стане першим у новій трилогії. Проєкт почнуть продавати серед студій і стримерів цього тижня. Бойл стане режисером фільму "28 років потому", а Гарленд працюватиме над сценарієм. Бюджет кожної стрічки з трилогії становитиме близько $75 млн.

Оригінальний фільм "28 днів потому" вийшов 22 роки тому, у 2002 році. У ньому зіграв ще тоді невідомий глядачам Кілліан Мерфі в ролі велосипедного кур’єра, який прокидається з коми в постапокаліптичній Великій Британії, де поширюється вірус, що перетворює людей в агресивних зомбі.

"28 днів потому" виявився надзвичайно прибутковим, заробивши тоді до $84 млн у світовому прокаті. Зокрема, саме ця стрічка на наступні 15 років відродила жанр жахів про зомбі.

"28 тижнів потому" — постапокаліптичний фільм жахів 2007 року. Дія розгортається після подій першого фільму. Сюжет показує, як військові НАТО намагаються врятувати безпечну зону в Лондоні, оскільки брат і сестра порушили протокол, щоб знайти фотографію своєї матері, і, як наслідок, відбувається повторне зараження вірусом люті.

Про продовження "28 днів потому" Бойл, Гарленд і Мерфі публічно говорили вже давно, хоча наразі невідомо, чи з'явиться актор в новому проєкті. У 2022 році Мерфі заявив, що вони троє часто  обговорюють цю ідею.

"Щоразу, коли я стикаюся з Денні чи Алексом, я завжди згадую про це. Я показав цей фільм своїм дітям — якось на Гелловін близько чотирьох чи п’яти років тому, і він їм сподобався. Це справді дивовижно для фільму, якому 20 років. Так, мені подобається ідея про продовження, і вона мене дуже приваблює".