На Чернігівщині відремонтували міст, який був зруйнований на початку повномасштабної війни
Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

На Чернігівщині відкрили міст на трасі Київ — Чернігів — Нові Яриловичі, який був зруйнований на початку повномасштабного вторгнення РФ. Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Тепер для проїзду відкриті всі чотири смуги — це розвантажить транспортні потоки навколо Чернігова.

"Відбудований міст дозволить мешканцям громад Чернігівщини безперешкодно діставатися обласного центру. Окрім того, це ще й полегшить доставлення вантажів до міст і сіл Чернігівської області", — йдеться у повідомлені.

Капітальний ремонт розпочався наприкінці 2022 року. Наразі вже відновили пошкоджені конструкції, встановили нові опори, уклали асфальтобетонне покриття, відремонтували підходи до мосту.

Міст на дорозі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі був зруйнований у лютому-березні 2022 року, коли Чернігівщина опинилась в епіцентрі бойових дій. Після деокупації Чернігівської області команда Мінвідновлення змогла відновити рух однією стороною мосту.

Це вже п’ятий відновлений міст на Чернігівщині. Загалом вже відбудували 41 міст минулого року і 5 шляхопроводів — цьогоріч.

"Наразі у нас в роботі також 25 мостів у Київській, Житомирській, Харківській, Херсонській та Миколаївській областях, які плануємо завершити до кінця року", — прокоментував Олександр Кубраков, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.

Внаслідок повномасштабної агресії РФ в Україні пошкоджено або зруйновано 346 мостів.