У фільмі "Творець" танкову битву з росіянами та українцями зняли в день вторгнення РФ
Фото: 20th Century Pictures

В американському фільмі "Творець" сцену з танковими боями зняли з російськими й українськими акторами масових сцен у день вторгнення РФ в Україну, розповів режисер фільму Ґарет Едвардс в інтервʼю Polygon.

Під час знімань сцени танкових боїв у середині фільму знадобилися актори масових сцен, які зіграли б американських солдатів. Знімання проводили в Таїланді, під час пандемії COVID-19. Акторів з України й Росії, які зіграли у фільмі, знайшли серед емігрантської спільноти.

"Вони всі працювали разом в одній команді як солдати. І саме в той день, коли ми почали знімати сцену танкового вторгнення, танки увійшли в Україну. Це була справді дивна річ. Ми дивилися це на своїх телефонах, а потім мали піти й знімати цю танкову сцену з українськими та російськими хлопцями", — сказав Едвардс.

На знімальному майданчику "не було ніякого напруження", додає режисер. Він вважає, цей дивний збіг насправді є "ідеальним прикладом того, що його кіно намагається сказати про війну". 

Актори масовки з України та Росії нібито "спілкувалися, сміялися й були дружніми". 

Сюжет фільму "Творець" розгортається у 2050 році та розповідає про Джошуа, колишнього агента спецслужб, завербованого для полювання на "Творця". Це архітектор надсучасного штучного інтелекту, який був розроблений для захисту людства за допомогою секретної зброї.

Згодом Джошуа та його команда отримали завдання знищити її, але виявили, що зброя кінця світу — це штучний інтелект у вигляді маленької дитини. Звичайно, Джошуа не зміг її вбити й врешті-решт прихистив дитину.