У Німеччині будуватимуть "крихітні будиночки" через житлову кризу
Фото: Stadt Neckarsulm

Німецьке місто Неккарзульм оголосила конкурс на забудову двох земельних ділянок, які належать місту. Там мають побудувати два маленькі будиночки. Про це повідомляє міська рада в Facebook.

"Крихітні будиночки" — так називається пілотний проєкт міста Неккарзульм. Це будуть маленькі будиночки, встановлені на колесах, з максимальною житловою площею 50 квадратних метрів. Така нерухомість підійде як для однієї особи, так і для невеликої сім’ї.

Місто виділило муніципальну землю на території колишнього дитячого майданчика. Тепер приватні забудовники можуть претендувати на одну із земельних ділянок. Той, хто виграє контракт, зможе взяти в оренду ділянку під забудову у міста на 25 років.

Неккарзульм хоче забезпечити доступне житло, особливо для одиноких людей і невеликих сімей. Обидва власники майбутніх будиночків повинні будуть використовувати територію на відкритому повітрі (стоянку для автомобілів і велосипедів, овочеву грядку, майданчик для барбекю) спільно, а також ділитися садовим інвентарем, газонокосарками й інструментами.

Мета експериментального проєкту — "створити привабливі варіанти житла для невеликих домогосподарств і розподілити кілька доступних житлових районів у Неккарзульмі відповідно до потреб". Зокрема, місцева влада хоче показати приватним власникам невикористаних земельних ділянок, як їхню територію можна розумно використовувати та тимчасово облаштовувати.