У Харкові відкрили безпечні середовища для дітей, які постраждали від війни
Фото: "Літокрил"

У Харкові відкрили два простори "Літокрил", які опікуються дітьми, котрі постраждали від війни.  Простори обладнані іграшками, різноманітними іграми й аксесуарами для рукоділля.

Головна мета проєкту – надати дітям, які пережили жахіття повномасштабного вторгнення, місце, куди можна прийти та отримати психологічну підтримку від кваліфікованих фахівців, зайнятися творчістю та налагодити міцні зв’язки з однолітками та вихователями.

Фото: "Літокрил"
Фото: "Літокрил"

Крім того, фахівці проводять щоденні зустрічі з невеликими групами дітей у просторах. Під час яких дітей заохочують ділитися своїм досвідом та емоціями, що допомагає фахівцям краще зрозуміти їхні потреби та надавати їм відповідну підтримку.

Зокрема, у "Літокрилі" проходять майстер-класи, які проводять професіонали з різних сфер. Вони розповідають дітям про свою роботу і відтак дають їм можливість зазирнути в різні аспекти навколишнього світу або навіть обрати професію на майбутнє.

Фото: "Літокрил"
Фото: "Літокрил"

У проєкті "Літокрил" 250 дітей вже отримали та продовжують отримувати психологічну підтримку. Ще один простір планують відкрити у Харкові, а також й в інших прикордонних містах – Запоріжжі, Херсоні, Сумах, Чернігові.