Зміст:
  1. Портал
    1. Кожна грудочка землі
  2. Ранок
    1. Час до сну. Моя контрастна книжка
    2. Солом'яний бичок. Театр у кишені
    3. Велика ігрова енциклопедія. Динозаври
    4. Захмарний детектив. Горобці проти Опудала
    5. Маленькі астронавти. 3, 2, 1, руш!
    6. Агент Ласка і Король-злодій. Книга 3
    7. Оповідки Загогульських
    8. Саме той BANKSY
    9. Літо без тебе – не літо. Книга 2
  3. Видавництво Старого Лева
    1. Одинадцять помідорів і один маленький
    2. Легендаріум
  4. Vivat
    1. Наш підліжковий космос
    2. Блакитний записник
  5. Віхола
    1. Без маячні про перші місячні
  6. Yakaboo Publishing
    1. Вибрані твори Івана Карпенко-Карого (серія Yaka ШКОЛА)
    2. Вибрані твори Ольги Кобилянської  (серія Yaka ШКОЛА)
    3. Вибрані твори Івана Котляревського (серія Yaka ШКОЛА)

Портал

Кожна грудочка землі

Вік: 4+.
Автор: Ольга Войтенко.
Опис: Чому тато так довго спить у лікарні? Чому мама плаче? Де наш дім і чому довелося роз’їхатися з друзями? Ця зворушлива й глибока книжка – спосіб поговорити з найменшими про війну в сучасній Україні, її особисті й родинні виміри, про спільні цінності. Про те, що сміятися завжди краще, а коли сумно, можна і плакати. Про те, як важливо берегти кожну грудочку нашої землі й одне одного.

Книги для дітей і підлітків від 6 українських видавництв. Новинки квітня
Фото: Видавничо-освітній проєкт ''Портал''

Ранок

Час до сну. Моя контрастна книжка

Вік: 0+.
Автор: Н. Мірошниченко.
Опис: оптимальний вибiр для малечi вiд 6 мiсяцiв, яка вже починає розрізняти кольори. Книжка намальована в чорно-білих тонах з додаванням акцентного кольору. У ній – конкретні й зрозумілі зображення, розглядання яких стимулюватиме розвиток дитини. Малюнки легко запам’ятовувати, отже, дитина буде знайомитись з навколишнім світом в iгровiй формi. А крiзь чарiвнi дірочки можна побачити фрагмент наступноï сторiнки.

Солом'яний бичок. Театр у кишені

Вік: 2+.
Автор: ілюстраторка – Любов Прядкіна, укладачка – С.В. Моісеєнко.
Опис: "Театр в кишені" – серія ігрових книг для першого знайомства з українськими народними казками. Книга містить: коротенькі діалоги героїв, щоб дитині легше їх було запам'ятати та повторити; яскраві сучасні ілюстрації; додатковий словник для кращого розуміння казки; аудіосупровід; пальчикові фігурки з картону для інсценування казки; поради дорослим щодо роботи з книгою.

Книги для дітей і підлітків від 6 українських видавництв. Новинки квітня
Фото: Видавництво ''Ранок''

Велика ігрова енциклопедія. Динозаври

Вік: 3+.
Автор: Анастасія Толмачова.
Опис: Це перша енциклопедія маленького дослідника, яка познайомить його з динозаврами і розкаже найцікавіші факти з їхнього життя. З цією книжкою малюк точно не занудьгує: яскраві та детальні картинки, які можна розглядати годинами; безліч динозаврів для знайомства; короткі та зрозумілі для дитини тексти про мешканців нашої планети; і, звичайно, ігри на увагу! П'ять 3D-моделей динозаврів, які дитина зможе скласти сама.

Захмарний детектив. Горобці проти Опудала

Вік: 5+.
Автор: Андрій Кокотюха.
Опис: Нудні уроки старого горобця Дзьоба: як уберегтися від небезпеки, як не потрапити в пазурі кота. Не цікаво! Хіба про це мріє юний хвацький горобчисько Куций? Де практика? Де свист вітру в пір’ї, коли мчиш на ворогів? Куцого ніхто не розуміє, навіть подруга, синичка Соня, вважає його легковажним. А він хоробрий! І він доведе! Але куди ж поділася Соня? Ось тобі й практика. Треба врятувати синичку, не попастися самому, а ще розкрити таємницю опудала. Отже, доведеться згадати науку старого Дзьоба й почати свою першу кримінальну справу!

Книги для дітей і підлітків від 6 українських видавництв. Новинки квітня
Фото: Видавництво ''Ранок''

Маленькі астронавти. 3, 2, 1, руш!

Вік: 7+.
Автор: Андре Кайперс.
Опис: Запуск твоєї ракети відбудеться через 10 днів! За час тренувань у Дитячій космічній академії ти дізнаєшся все про космічні польоти та життя на орбіті, навчишся співпрацювати, виконуючи складні завдання, а ще зможеш отримати диплом маленького астронавта! Але раптом ні – ракета вирушить без тебе! Та найцікавіше, що допомагатиме тобі справжній астронавт Європейського космічного агентства – Андре Кайперс, який уже двічі був у космосі та працював на Міжнародній космічній станції. Отже… Три, два, один, руш!

Агент Ласка і Король-злодій. Книга 3

Вік: 8+.
Автор: Нік Іст.
Опис: Познайомтеся зі супершпигуном агентом Ласкою та його вірним другом Доркінсом у нових детективних пригодах. Перед вами відкриється карта Сполученого Лісовіття, де то тут, то там зʼявляються нові злочини. Тож рушайте разом з агентами РЛ6 на нове завдання, щоб викрити Банду жахливих лисів, підступного доктора Сноу та інших хитрих злочинців. І не баріться, щоб встигнути додому на вечірній чай з печивом!

У новій часті цієї серії ви дізнаєтеся: по всьому Лісовітті розкидані листівки про велич Короля-злодія, а тим часом у мешканців зникли блискучі речі. Для команди РЛ6 поки загадка, ким може бути цей грабіжник, але ясно одне – на його боці усі ворони та граки, які чинять справжній безлад в лісі.

Книги для дітей і підлітків від 6 українських видавництв. Новинки квітня
Фото: Видавництво ''Ранок''

Оповідки Загогульських

Вік: 9+.
Автор: Соня Атлантова.
Опис: Якщо хочеться додати в життя веселощів і фантазії, переверніться догори дриґом. І кумедні історії, химерні розповіді та карколомно казкові перетворення одразу поринуть у голову. Цей незвичний метод придумала Руся Загогульська, коли розповіла свою першу догоридриґову історію. Потім на експеримент погодився її брат Євгенко. Невдовзі всі Загогульські долучилися до вечірніх посиденьок і придумування небуденних оповідок. І ось вони вже в книжці Соні Атлантової. Читайте, перевертайтеся й творіть власні догоридриґові історії.

Саме той BANKSY

Вік: 12+.
Автор: Франческо Маттеуцці, Марко Мараджі.
Опис: Двоє юних лондонців затримані поліцією за розмальовування стін і повинні відбути покарання – суспільно корисні роботи. Зафарбовуючи графіті й говорячи про стріт-арт, вони вирішують зняти серію відео про творчість Бенксі, щоб передати головну ідею: мистецтво призначене для людей. Разом з документалістами-аматорами дізнайся про політично зафарбоване мистецтво Бенксі, про його всесвітнє визнання, музейні виставки та рекордні аукціони.

Книги для дітей і підлітків від 6 українських видавництв. Новинки квітня
Фото: Видавництво ''Ранок''

Літо без тебе – не літо. Книга 2

Вік: 16+.
Автор: Дженні Хан.
Опис: "Моє літо" – трилогія романів про життя 16-річної Беллі. Із самого дитинства вона проводить літо на морі з родиною та їхніми друзями. Два сини маминої подруги майже стали для неї братами. Але цього літа дівчина усвідомлює, що подорослішала, і дружби з одним з них їй уже недостатньо. Натомість й інші симпатичні хлопці починають помічати її. Беллі намагається розібратися у своїх почуттях, але підліткове життя постійно ускладнюється додатковими проблемами.

У другій частині після смерті Сюзанни життя родини Беллі та Фішерів змінюється. Кожен відчуває спустошення та журбу. Половина літа проходить без звичного будиночка на пляжі, тривалих посиденьок біля басейну та веселих сімейних вечер. Здавалось, що Беллі більше ніколи не поїде у Казінс, але раптове зникнення Конрада змінює плани дівчини. Джеремайя просить Беллі допомогти, щоб знайти свавільного брата. Невже це літо ще можна врятувати?

Видавництво Старого Лева

Одинадцять помідорів і один маленький

Вік: 6-8 років.
Автор: Євгенія Кузнєцова.
Опис: Олег, Устина та Іван звичайні собі діти – граються гаджетами, вчаться, допомагають тітці Лолі доглядати за помідорами. Але хто ж знав, що їх чекає таке незвичайне літо, у якому веселощі з томатами виходять з-під контролю, а серед мотлоху в закинутому будиночку на дереві вони знаходять дивний пристрій з незрозумілою грою. І що робити, якщо на очі їм раптом з’являється цілком справжній і дуже невдоволений гном, який без упину вимагає пароль і погрожує знищити весь помідорний урожай тітки Лоли? Розповісти батькам? Впоратися з ним самотужки? Чи пильнувати городину і вдень, і вночі?

Книги для дітей і підлітків від 6 українських видавництв. Новинки квітня
Фото: Видавництво Старого Лева

Легендаріум

Вік: 12-15.
Автор: Дженніфер Белл.
Опис: Це продовження пригодницької повісті "Дивовтеча". Артур, Реня та Сесілія знову потрапляють у далеке майбутнє й опиняються в гущі карколомних випробувань РПГ – реальної пригодницької гри. Щоб повернутися додому, друзям доведеться взяти участь у турнірі Айронтайда, де оживають легенди усього Видимого Всесвіту, а будь-яке хибне рішення чи непродуманий крок – загроза життю. Чи не забракне їм сміливості, щоб впоратися з усіма надскладними завданнями, допоки спливуть відведені години? Чи мають шанс звичайні підлітки, загублені в часі, вибороти перемогу в неймовірно досвідчених суперників? І чи вдасться їм розгадати, хто такий той лиходій Дедлок – небезпечний усьому світові?

Vivat

Наш підліжковий космос

Вік: 3+.
Автор: Катерина Єгорушкіна.
Опис: Чи зазирали ви колись у підліжковий космос? Чи зустрічали там інопланетян чи хоча б динозаврів? Якщо ні, то не переймайтеся. Ромчик із Даринкою зробили це за вас і з радістю поділяться своїми відкриттями. Окрім того, ви дізнаєтеся, як полагодити батьків, натренувати сміливість, нагодувати батарею, влаштувати оркестр з баняків і на якому режимі варто прати вертольоти. Кумедні та зворушливі пригоди звичайних дітей у звичайній сім’ї, які надихають помічати неймовірне в буденному й міцніше обіймати тих, кого любиш.

Книги для дітей і підлітків від 6 українських видавництв. Новинки квітня
Фото: Видаництво Vivat

Блакитний записник

Вік: 6+.
Автор: Галина Ткачук.
Опис: Знайомся: це Бе-Зе, тобто Блакитний записник. Його хазяйка Влада хотіла писати на цих сторінках "Товсту книжку", але наприкінці лютого плани змінилися. Влада з мамою поїхала до Польщі і стала занотовувати в мені свої найпотаємніші думки. Бе-Зе розкаже тобі їх, тільки по секрету! А ще поділиться нашою спільною історією про вимушений переїзд, нову школу, дружбу й любов до всього рідного серцю. Може, і для тебе він зможе стати тим, у кому знайдеш прихисток, кого захочеш пригорнути й більше не випускати з рук.

Віхола

Без маячні про перші місячні

Автор: Юлія Ярмоленко.
Опис: Як зрозуміти, що скоро почнуться місячні, яку білизну обрати й чим користуватися – прокладками, тампонами чи, може, чашами? Як сказати про це мамі та як говорити про менструацію з татом? Навіщо менструація взагалі потрібна і чи справді буде боляче? Авторка зібрала найпоширеніші міфи про місячні, а також реальні історії жінок, які допоможуть краще зрозуміти, що саме відбувається з дівчинкою, коли вона дорослішає. 

Книги для дітей і підлітків від 6 українських видавництв. Новинки квітня
Фото: Видавництво ''Віхола''

Yakaboo Publishing

Вибрані твори Івана Карпенко-Карого (серія Yaka ШКОЛА)

Автор: Іван Карпенко-Карий.
Опис: Комедії та трагедії митця ("Мартин Боруля", "100 тисяч", "Безталанна", "Наймичка", "Хазяїн", "Сава Чалий") – суцільне задоволення завдяки харизматичним персонажам, динаміці подій і гротескним ситуаціям. Згадайте лишень одержимого ідеєю дворянства Мартина Борулю або Герасима Калитку, затьмареного прагненням скупити всю землю навкруги. 

Вибрані твори Ольги Кобилянської  (серія Yaka ШКОЛА)

Автор: Ольга Кобилянська.
Опис: Героїні, що обстоюють непорушні цінності й ідеали, уславлення музики, мистецтва та чудові пейзажі – мабуть, найяскравіші асоціації до творів письменниці-модерністки.

До вашої уваги одна з найвідоміших повістей Ольги Кобилянської – "Царівна", що створювалася впродовж 1888–1895 років спочатку німецькою, а згодом українською мовами та порушує актуальну на ті часи тему емансипації жінок. До видання також увійшли "Impromtu phantasie", "Valse melancolique", "Людина", "Некультурна" й "Битва".

Книги для дітей і підлітків від 6 українських видавництв. Новинки квітня
Фото: Yakaboo Publishing

Вибрані твори Івана Котляревського (серія Yaka ШКОЛА)

Автор: Іван Котляревський.
Опис: Примірник його "Енеїди" був навіть у бібліотеці Наполеона, а п’єси користуються величезною популярністю і сьогодні. Персонажі Котляревського впізнавані своєю неповторністю і харизматичністю, вони ваблять читачів до себе і відкривають шлях до нової сторінки української літератури. До вашої уваги два найвідоміші твори Івана Котляревського: "Енеїда" і "Наталка Полтавка".