У Києві 97% комунальних шкіл обладнані укриттям, однак очно навчаються лише 44% учнів
Фото: Unsplash

У Києві наразі очно навчаються 44% учнів, дистанційно — 47%, за індивідуальною формою — 9% дітей. Про це повідомив мер Віталій Кличко на зустрічі з очільником Інтернаціоналу освіти та представниками Профспілок освітян США.

Також Кличко розповів, що у 581 закладі загальної освіти навчаються майже 300 000 учнів. Працівників галузі освіти майже 70 000 осіб, серед них 1500 вимушених переселенців.

Зокрема, за час війни до Києва переїхали два управління освіти з окупованих територій, відновив у столиці роботу Маріупольський ліцей. Загальний бюджет освітянської галузі становить 40% від бюджету міста.

"В освітян столиці найвища зарплатня в Україні. Її виплачують своєчасно та в повному обсязі. Цього року збережені всі доплати й надбавки, включно з муніципальною надбавкою 30 відсотків", — підкреслив Віталій Кличко.

Під час підготовки до нового 2022-23 навчального року в межах міської програми "Безпечне освітнє середовище" у столиці облаштували укриття в закладах освіти. Для очного навчання відкрили тільки ті школи, де облаштовані найпростіші укриття. Ті заклади, в яких немає бомбосховищ, працюють в онлайн-форматі. На сьогодні укриття обладнані у 97% комунальних шкіл.

Зусилля столичної влади також сконцентровані на здійсненні ремонтних робіт у пошкоджених російськими окупантами закладах освіти, яких з початку війни 95. Це школи, садки, заклади професійно-технічної освіти.