В Києві на Позняках закликають демонтувати паркан на набережній біля ЖК "Рівер Стоун"
Фото: Віктор Загорулько/Facebook

Мешканці Позняків вимагають знести паркан біля ЖК "Рівер Стоун", що перешкоджає вільному доступу до Дніпра. Відповідна петиція з’явилась на сайті Київради.

Автор петиції, Віктор Загорулько, стверджує, що жителі Дарницького району не можуть пройти вздовж берега Дніпра через цегляний мур біля ЖК "Рівер Стоун".

Фото: Віктор Загорулько/Facebook
Фото: Віктор Загорулько/Facebook

У документі наголошується, що згідно із Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування" всі перешкоди вільного доступу до берега і вільного проходу вздовж нього вже давно мали бути усунені місцевою владою.

Фото: Віктор Загорулько/Facebook
Фото: Віктор Загорулько/Facebook

Автор зазначає, що через те, що "елітні" мешканці ЖК "Рівер Стоун" побоюються "наркоманів і злодіїв, які все засмітять, покрадуть і зруйнують", ці перешкоди досі існують.

Паркан дозволили встановили два роки тому через будівництва ЖК. Проте житловий комплекс добудовано, а мур досі на місці. Автор петиції вимагає анулювати картку на порушення благоустрою, згідно з якою встановлено паркан, оскільки будівельні роботи завершені.