У Києві на місці спортивних майданчиків збудували ТРЦ – забудовник прокоментував ситуацію
Фото: Ксенія Семенова / Facebook

У Солом'янському районі Києва приватне підприємство "Росток" звело ТРЦ на місці, де обіцяли облаштувати спортивні майданчики та стадіон. Про це повідомила депутатка Київради Ксенія Семенова.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

"Компанія "Росток" знищила спортивні майданчики й тепер намагається ввести в експлуатацію ТРЦ, який суперечить проєкту", — написала депутатка.

Фото: Ксенія Семенова / Facebook
Фото: Ксенія Семенова / Facebook

Семенова зазначила, що у 2020 році компанія під приводом укріплення підпірної стінки Палацу культури вирішила збудувати ТРЦ на місці спортивних майданчиків. Тоді після протестів громади, кількох кримінальних проваджень і арештів ділянки — "Росток" додав у проєктну документацію спортивні майданчики на даху.

Депутатка додає, що наразі "Росток" намагаються ввести в експлуатацію, але Державна інспекція архітектури та містобудування України відмовляється ввести ТРЦ в експлуатацію, оскільки стадіону так і немає.

Також Ксенія Семенова прикріпила скрин поста компанії "Росток" за 2020 рік, де вони зазначили, що на даху буде спортивний майданчик з футбольним полем, біговими доріжками та тенісним кортом. 

Фото: Ксенія Семенова / Facebook
Фото: Ксенія Семенова / Facebook

У компанії "Росток" відповіли на звинувачення, додавши, що "облаштування спортивного майданчика" є фінальним, косметичним етапом всіх проведених робіт. Його основна суть — встановити покриття, огорожі та обладнання. "Це, безперечно, теж частина робіт, але мізерна, порівняно з тим, що уже було зроблено", — йдеться у повідомлені.

Зокрема, там кажуть, що для облаштування майданчика зробили "багато роботи" — розрахували навантаження, побудували відповідні опорні конструкції та перекриття, здатне нести навантаження 1000 кг/м2, а також передбачили паркувальні місця в паркінгу з урахуванням того, що покрівля буде експлуатованою, і на ній будуть розміщені тенісні корти.

Зазначається, що компанія планувала облаштувати тенісні корти власним коштом. Проте через війну грошей для проведення ремонтно-оздоблювальних робіт критично не вистачає. Тому для облаштування кортів шукають інвестора. Також забудовник пропонує після введення в експлуатацію майданчика передати покрівлю в безкоштовну оренду на сім років.

Фото: 'Росток' / Facebook
Фото: 'Росток' / Facebook

У коментарях до допису компанії депутат Верховної Ради Роман Грищук написав, що вони обіцяли побудували стадіон, а не корти. 

На що компанія відповіла, що на сьогодні функціонал майданчика не визначений. "Ми шукаємо оператора тенісних кортів, тому що для нього ця локація може бути привабливою. Якщо це буде оператор футбольного поля — ок, ми теж не проти", — додали забудовники.

Функціонування майданчика планують розпочати після завершення воєнного стану, коли компанія "Росток" зможе забезпечити безпеку людей на покрівлі.