Поліція відкрила кримінальну справу щодо будівництва паркінгу на Прирічній в Києві
Фото: Віталій Кличко

Правоохоронці Оболонського управління поліції відкрили кримінальне провадження та проводять досудове розслідування щодо будівництва "аквапаркінгу" на вулиці Прирічній. Про це повідомили в ініціативі "Парк Прирічна".

Зазначається, що досудове розслідування здійснюється у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 364 ККУ "Зловживання владою або службовим становищем". Йдеться про сумнівне передання Київрадою земельної ділянки КП "Житлоінвестбуд-УКБ".

У постійне користування комунального підприємства передали земельну ділянку площею 1,6919 га для будівництва паркінгу подвійного призначення — підземна частина слугуватиме укриттям під час повітряної тривоги.

Зокрема, в ініціативі "Парк Прирічна" додають, що найближчим часом відбудеться сесія Київради щодо збільшення видатків міської цільової програми "Захисник Києва" на 2022‒2024 роки.

"Наша ініціатива послідовно виступає за перенаправлення 120 мільйонів бюджетних коштів з цього абсурдного проєкту на потреби ЗСУ. Цю вимогу підтримали понад 6000 киян, підписавши петицію "За створення парку "Прирічна" без жодних забудов"", — йдеться у повідомлені.

Раніше мер Києва Віталій Кличко зазначив, що паркінг на Прирічній стане складовою відпочинкового комплексу на Оболонському острові. Щоб люди, які приїжджатимуть відпочивати, могли впорядковано залишати свої автівки. Вартість цього підземно-наземного паркінгу становить 120 млн грн.

Натомість місцеві жителі пропонували створити "сучасну рекреаційну зону" на вулиці Прирічній "без будь-яких забудов". Зокрема, цю територію регулярно підтоплює, через що проєкт іронічно називають "аквапаркінгом".