У Києві не дозволять забудувати ділянки на Микільській Слобідці, які виставили на продаж
Фото: Київрада

У Дніпровському районі Києва не дозволять забудувати три ділянки на Микільській Слобідці, які "Ощадбанк" виставив на продаж. Про це повідомив Департамент земельних ресурсів КМДА.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

В Департаменті наголошують, що інвестори зможуть використати ці ділянки лише як зелену зону. "Місто готове сприяти в її облаштуванні та буде захищати інтереси громади", — йдеться у повідомлені.

Для того, щоб не допустити забудови, мер Києва Віталій Кличко 25 вересня ініціював проєкт рішення щодо надання цим ділянкам статусу скверу. Для цього "Київзеленбуд" має розробити проєктну документацію щодо створення й організації скверу.

Зазначається, що у 2020-2021 роках Київрада проголосувала за створення парку "Микільська Слобідка", і для цього ухвалила рішення про викуп трьох ділянок площею понад 6 гектарів. Проте власник —  "Ощадбанк" — не погодився.

Нещодавно стало відомо, що "Ощадбанк" виставив на торги три земельні ділянки на Микільській Слобідці у Києві загальною площею 6,3 гектара.

Цільове призначення цієї землі між вулицею Микільсько-Слобідською та Броварським проспектом — для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови.

Аукціон заплановано на 23 жовтня 2023 року, стартова ціна лота — 450 млн гривень.