У Києві не дозволять забудувати ділянки на Микільській Слобідці, які виставили на продаж
Фото: Київрада

У Дніпровському районі Києва не дозволять забудувати три ділянки на Микільській Слобідці, які "Ощадбанк" виставив на продаж. Про це повідомив Департамент земельних ресурсів КМДА.

В Департаменті наголошують, що інвестори зможуть використати ці ділянки лише як зелену зону. "Місто готове сприяти в її облаштуванні та буде захищати інтереси громади", — йдеться у повідомлені.

Для того, щоб не допустити забудови, мер Києва Віталій Кличко 25 вересня ініціював проєкт рішення щодо надання цим ділянкам статусу скверу. Для цього "Київзеленбуд" має розробити проєктну документацію щодо створення й організації скверу.

Зазначається, що у 2020-2021 роках Київрада проголосувала за створення парку "Микільська Слобідка", і для цього ухвалила рішення про викуп трьох ділянок площею понад 6 гектарів. Проте власник —  "Ощадбанк" — не погодився.

Нещодавно стало відомо, що "Ощадбанк" виставив на торги три земельні ділянки на Микільській Слобідці у Києві загальною площею 6,3 гектара.

Цільове призначення цієї землі між вулицею Микільсько-Слобідською та Броварським проспектом — для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови.

Аукціон заплановано на 23 жовтня 2023 року, стартова ціна лота — 450 млн гривень.