У Києві відбудеться Тиждень українського дизайну та інновацій
Фото: UDIW

З 1 до 5 листопада включно в Києві проведуть Тиждень українського дизайну та інновацій (Ukrainian design and innovation week) — мультидисциплінарна платформа для об'єднання творчості, інновацій і дизайну в одну спільноту.

Мета Тижня українського дизайну — розкрити тему "Стійкості" в контексті воєнних подій, звернути увагу на те, як дизайн може впливати на життя та сприяти відновленню суспільних процесів, а також залучити громаду до роздумів та спільної дії для створення стійкого майбутнього.

"Ця тема зобов'язує нас поглянути на всі процеси з нової перспективи — як на можливість створити рішення, що задовольняють поточні потреби, зберігаючи свою актуальність у майбутньому", – розповідає Катерина Росковшенко, засновниця студії Rosko та UDIW.

На гостей Тижня Дизайну очікує: виставка конкурсних робіт, проєкт реновації, архітектурна конференція, воркшопи з 3D моделювання, гончарства, малювання, відкриті лекції з дизайну, екскурсії на виробництво арт інсталяцій, профільні майстер-класи, презентації, лекції.

Серед учасників UDIW заявлені Антон Черкашин (büro A24D), Дмитро Аранчій (Dmytro Aranchii Architects), Аліна Головатюк (inTempo), Ганна Глибіна, Любко Дереш.