У Києві створили мурал на честь загиблого українського воїна, чемпіона України з хокею
Фото: Yana Datsenko

На Подолі в Києві створили мурал, присвячений українському воїну, загиблому герою та чемпіону України з хокею Олександру Хмілю, повідомляє фотохудожниця Євгенія Фуллен.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

"Мурал створено нашою командою за адресою Ярославська, 21 (Поділ). Дві доби, робочі зміни по 16 годин, спека та апатія, дивні люди, у яких немає війни… але ми це зробили! Попри все", — зазначила вона.

Фото: Євгенія Фуллен
Фото: Євгенія Фуллен

42-річний Олександр Хміль загинув 12 травня 2023 року у боях під Бахмутом на Донеччині під час виконання бойового завдання.

Олександр народився 6 грудня 1980 року в Броварах на Київщині. На професійному рівні почав виступати з 1997 року в складі київського "Беркута". Гравецька кар’єра Хміля тривала 18 років. За час своєї кар'єри виступав за київські "Сокіл", "Крижинку", "Київ", "Дніпровських Вовків", столичний АТЕК, "Компаньйон", "Поділ", "Галицьких Левів" та київських "Генералів".

На війні Олександр Хміль — з перших днів повномасштабного вторгнення російських окупантів. Спершу він захищав столицю у загоні київської територіальної оборони, а потім у статусі військовослужбовця Збройних Сил України виконував бойові завдання в гарячих точках в інших регіонах держави.