У Ліверпулі стартував музичний флешмоб, спрямований на підтримку України
Фото: МКІП

У Ліверпулі офіційно стартував #HelpUkraineSong. Це музичний момент солідарності з Україною, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

Зазначається, що це буде найбільший у світі фізичний і цифровий флешмоб. Він відбуватиметься по всій Великій Британії під час підготовки до "Євробачення-2023" та у завершальний день конкурсу.

Люди збиратимуться разом, щоб виконати пісню The Beatles "With A Little Help From My Friends" о 12:00 за британським часом і донатити для War Child — благодійної організації для дітей, які постраждали через війну.

Такий рух демонструватиме солідарність із постраждалими від війни в Україні та має заохотити учасників збирати кошти для War Child.

Фото: МКІП
Фото: МКІП

"Кожен охочий зможе взяти участь у масштабних подіях, що відбуватимуться по всій країні, або ж заспівати невеликою компанією, або навіть сидячи на власному дивані. А напередодні та в день фіналу конкурсу люди можуть завантажити свою версію пісні в будь-якій соцмережі з хештегом #HelpUkraineSong", — йдеться у повідомлені.

Українські учасники "Євробачення" у минулому та нинішні, а також українська публіка братимуть участь у подіях наживо або онлайн. Цей рух у всьому світі підтримають також провідні музиканти й амбасадори.

Акція солідарності відбудеться за ініціативою креативної компанії Aurora за підтримки Національних музеїв Ліверпуля, War Child, Міністерства культури та інформаційної політики України та Hoshva PR & DGTL.