У Мексиці внаслідок сильної посухи з водосховища "виринув" храм XVI століття
Фото: projectourworld/Twitter

У Мексиці з водосховища, яке висихає через страшну спеку та посуху, "виринула" церква колоніальної епохи. Про це повідомляє Euronews.

Домініканський храм Кечула XVI століття розташований у штаті Чіапас. Споруда була затоплена в середині 1960-х, коли на річці Гріхалва побудували греблю. Щоб відвідати частково затоплену церкву, туристи добиралися човнами.

Фото: Breath_of_the_Wild/reddit
Фото: Breath_of_the_Wild/reddit

Однак висока температура та відсутність дощу, які минулого тижня призвели до загибелі 8 мексиканців, повністю оголили старовинну конструкцію. Зараз відвідувачі приїжджають до дверей храму на автомобілях і мотоциклах.

"Дуже красиво і приголомшливо бачити, що маленька церква все ще існує через стільки років", — каже Хосе Едуардо Зеа, який відвідав храм на своєму мотоциклі.

За словами місцевих рибалок, вода почала спадати на початку весни, і процес триває досі. "Близько п'яти місяців тому вода почала надмірно спадати, вийшовши за межі нормального рівня", — зазначив Дарінель Гутьєррес, рибалка з цієї місцевості.

Зараз температура повітря в деяких регіонах Мексики перевищує 40°C, що викликає проблеми з водою. Високий попит на електроенергію, викликаний використанням кондиціонерів, призвів до аварійних відключень електроенергії.

Це вже третя спека в Мексиці за рік, експерти попереджають, що вона може тривати ще два тижні.