У Парижі відбудеться презентація колекції одягу української парамедикині — фото
Фото: Vogue Ua

Сьогодні, 13 квітня, в Парижі покажуть благодійну колекцію одягу Fire of Liberty. Її створила українська парамедикиня Юлія Сідорова "Куба" разом з дизайнерами команди цеху Veteranka. Про це Юлія повідомила на своїй сторінці у facebook.

Юлія Куба вперше потрапила на фронт у 2014 році. Парамедикиня прослужила у війську до 2019 року, а закінчивши службу, здобула спеціальність дизайнерки одягу і встигла взяти участь в Ukrainian Fashion Week.

Фото: Vogue Ua
Фото: Vogue Ua

Проте, як зазначається, повномасштабне вторгнення РФ змусило Кубу повернутися до лав військ, щоб боронити Україну. За словами парамедикині, попри війну РФ проти України, вона продовжує цікавитися індустрією моди, тому презентує у Парижі свій бренд одягу Cubitus Dei.

За словами Юлії Куби, під час створення цієї колекції команда надихалася образом футуристичної жінки-воїтельки, а також українськими мотивами та архетипами.

Фото: Vogue Ua
Фото: Vogue Ua

Показ колекції є благодійним: зібрані під час події кошти будуть спрямовані на потреби жінок, які постраждали від війни, а також програми реінтеграції військових у цивільне життя.

"Ця колекція, бренд — уособлення боротьби за життя, за свободу, за творчість навіть під час війни", — ділиться Юлія Куба.

Фото: Vogue Ua
Фото: Vogue Ua

Презентація колекції відбудеться 13 квітня в Культурному центрі України у Франції.