У сеульському центрі мистецтв "Седжон" з'явиться україномовний аудіогід
Фото: Sejong Center

У культурно-мистецькому комплексі "Седжон" у Сеулі, столиці Південної Кореї, з’явиться україномовний гід. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

17 травня, у межах візиту першої леді України Олени Зеленської до Південної Кореї, між посольством України в Республіці Корея та мерією міста Сеул був підписаний Меморандум про співробітництво.

Відтак країни проводитимуть культурні та мистецькі обміни, зокрема разом працюватимуть над реалізацією проєкту впровадження україномовного аудіогіда в Центрі мистецтв "Седжон" у Сеулі.

"Ми підписали Меморандум про старт робіт із запуску першого у Республіці Корея україномовного аудіогіда, який плануємо запустити у комплексі вже цього року, одразу після його реновації. Українці зможуть почути рідною мовою та відкрити для себе давню й багату культуру республіки Корея", — відзначила Олена Зеленська.

На сьогодні вже запустили 63 аудіогіди у 39 країнах. Республіка Корея стане ювілейною, 40-ю країною.

Мистецький центр "Седжон" (Sejong Center) — це найбільший культурно-мистецький комплекс столиці, який вміщує виставкові холи та театральні зали. Він збудований у самому центрі Сеула у 1978 році.

У Центрі діють Сеульський оркестр традиційної музики, Сеульський театр танцю, Сеульський хор, Сеульський традиційний музичний театр, Сеульський театр, Сеульська опера, Сеульський молодіжний оркестр, Сеульський молодіжний хор, Сеульський ансамбль традиційної музики.