У США чоловік хотів перетнути Атлантичний океан в "колесі для хом'яка" – його затримали
Фото: Flagler County Sheriff’s Office

Чоловіка із Флориди було затримано після спроби "втекти до Лондона" через Атлантичний океан на саморобному судні, схожому на колесо для хом'яка, пише BBC.

Берегова охорона перехопила Резу Белучі приблизно за 110 км від острова Тайбі, що у штаті Джорджія. 44-річний чоловік відмовлявся залишити судно протягом трьох днів. Він погрожував вбити себе та заявляв, що на борту в нього є бомба.

1 вересня він зрештою здався і залишив своє судно після того, як його доставили на базу берегової охорони в Маямі. Пізніше встановили, що "бомба" була підробкою.

Подорож Белучі почалася за кілька днів до того, як потужний ураган Франклін зачепив частину Карибського басейну і рушив у бік США. Офіцери берегової охорони США встановили, що чоловік здійснював "явно небезпечний рейс".

Імпровізований плавзасіб, який використовував Белучі, має форму колеса з веслами, які дозволяють просуватися вперед, коли колесо обертається.

Фото: Flagler County Sheriff’s Office
Фото: Flagler County Sheriff’s Office

Тепер чоловікові висувають федеральні звинувачення у перешкоджанні посадці на борт і порушенні наказу капітана порту. Він вже здійснював подібні три подорожі, однак щоразу його затримувала берегова охорона.

Реза Белучі — іранський спортсмен і активіст, який проживає в США. Він кілька разів намагався подолати великі відстані від східного узбережжя Сполучених Штатів на самохідному плавзасобі, схожому на колесо для хом’яка, який він називає гідрокапсулою або бульбашкою.

Фото: Sky News
Фото: Sky News

У 2021 році його заарештували, коли він намагався доїхати з Флориди до Нью-Йорка після дрейфу в майже 50 км на південь від місця відправлення. У 2014 році його довелося рятувати з подібного судна поблизу Сент-Августина, а потім через два роки знову рятували біля узбережжя Юпітера, поблизу Палм-Біч у Флориді.

Згідно з попередніми інтерв’ю, містер Балучі казав, що намагався здійснити подорожі, щоб зібрати гроші на різні цілі, зокрема для бездомних і берегової охорони.