У найстарішому лісництві Києва облаштовують Музей лісу – лісівники знайшли старі документи
Фото: Київзеленбуд

У будівлі Броварського лісництва, яке є найстарішим у Києві, відкриють Музей лісу. Про це повідомили у КО "Київзеленбуд".

Будівля Броварського лісництва є історичною, її збудували 1903 року, а у володіння лісівників воно перейшло у 1917-му.

Ідея відкрити музей виникла після того, як працівники Дарницького Лісопаркового Господарства знайшли документи, датовані кінцем 19 – початком 20 століття. Вони стали першими експонатами.

Фото: Київзеленбуд
Фото: Київзеленбуд

Зазначається, що місцеві краєзнавці мають ще старіші свідчення — з 1830-х років. "Назва Броварського лісництва збереглася з тих часів, хоча у 19 столітті тут була Чернігівсько-Могильовська губернія. Про поважний вік свідчать і насадження, яким понад 160 років", — йдеться у повідомлені.

Крім старих матеріалів, у музеї також будуть представлені схемкарти, таксаційні описи, прилади та засоби, з якими працювали лісівники у різні часи.

Фото: Київзеленбуд
Фото: Київзеленбуд

Одним з експонатів також став меч Колесова, винайдений, за деякими джерелами, у 1883 році директором Харківського землеробного училища Олександром Колесовим. Це знаряддя й досі є актуальним та незамінним під час садіння лісу.

Фото: Київзеленбуд

За словами гендиректора КО "Київзеленбуд" Олексія Короля, суть музею не в тому, щоб зберігати документи ще з імперських чи радянських часів, а щоб пам’ятати історію, знати, як все було влаштовано раніше, як працювало, хто за що відповідав.

"Вивчаючи документи тих часів, можна прослідкувати, як змінювалася географія наших лісів, як їх обліковували. Відкриття музею відбудеться незабаром", — додає Олексій Король.

Фото: Київзеленбуд
Фото: Київзеленбуд