В Україні для військових розробляють веганські пайки
Фото: ГО ''Кожна Тварина''

Громадська організація "Кожна Тварина" розробляє веганські пайки для захисників і захисниць. На сьогодні вже готові 8 других страв і триває розробка перших.

В організації додають, що за 1-2 місяці вони вже презентують укомплектований веган-пайок для армії. Над розробкою меню працює Марк Шпара, дієтолог із британською вищою освітою та досвідом роботи клінічним дієтологом у лікарнях Великої Британії, член Асоціації дієтологів України.

Фото: ГО 'Кожна Тварина'
Фото: ГО 'Кожна Тварина'

З початку великої війни ГО "Кожна Тварина" надсилає продукти для військових, які дотримуються рослинного раціону. Адже у війську є багато людей, які не їдять продукти тваринного походження: через піст, особливості організму (наприклад, не засвоює лактозу) або з етичних причин.

Просто відмовитись від тваринних продуктів і їсти те, що залишиться, – не найкращий варіант, оскільки має бути збалансований раціон, наголошують військові-вегани.

"Таким бійцям і бійчиням доводиться або самим забезпечувати собі харчування, або йти на компроміси, що бойового духу не додає. Ми маємо модернізувати українську армію і поступово переходити на харчування за стандартами армій країн НАТО. А серед цих стандартів – і наявність веганського харчування. Веганські/вегетаріанські опції є у найкращих армій світу як-то у США чи Ізраїлю", – пояснюють в організації.