В Україні знімуть серіал-антологію "Зниклі". Серед режисерів — Іван Уривський
Фото: Kyle Loftus / Pexels

Медіагрупа Film.ua спільно з ініціативою телеведучої Катерини Осадчої "Знайти своїх" створює серіал-антологію "Зниклі" про пошук зниклих під час повномасштабної війни цивільних українців та їхні родини. Про це повідомили в "1+1".

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Над зйомками серіалу працюватимуть шість режисерів: 

  • Єген Тунік ("Перші ластівки", "Перевізниця");

  • Наталка Ворожбит ("Погані дороги", "Спіймати Кайдаша");

  • Крістіна Тинькевич ("Як там Катя?");

  • Олексій Тараненко ("Я працюю на цвинтарі");

  • Ірина Цілик ("Земля блакитна, ніби апельсин", "Я і Фелікс");

  • Іван Уривський (театральний режисер, вистава "Конотопська відьма"). 

Для останнього проєкт стане дебютом у кінорежисерській роботі. 

Разом вони створять шість різних за жанром (антиутопія, роуд-муві, притча, екшн тощо) коротких епізодів із історіями зникнення та пошуків цивільних українців під час повномасштабної війни. Продюсеркою серіалу стане Катерина Осадча, засновниця ініціативи "Знайти своїх", а від Film.ua — Анна Єлісєєва ("Мавка. Лісова пісня", "Перші дні"). 

"Для нас дуже важливо, аби про особисті трагедії зниклих дітей і дорослих через жахливу війну, яку розв’язала росія, дізналися й пам’ятали за межами нашої країни. Художня форма і рефлексія до проблеми зниклих від найкращих українських режисерів має на меті донести до глядача страшні переживання війни. Адже так важливо розуміти, які трагедії несе війна, що перетворює людські долі в статистичні цифри. Та все ж важливо пам’ятати, що це, перш за все, людські історії, і ми ці історії розкажемо", — зазначила Осадча. 

Як повідомляє Forbes, наразі серіал перебуває на стадії розробки. Зйомки розпочнуть у 2025 році. Однак восени 2024-го в межах проєкту представлять відеокліп Наталки Ворожбит для етногурту "ДахаБраха". Сюжет кліпу переплітатиметься з оповіддю режисерки про депортованого хлопчика, епізод увійде до серіалу.