У Південній Австралії вперше за 130 років побачили квола – його вважали вимерлим
Фото: WWF Australia

Фермер із Південної Австралії знайшов плямистого квола (сумчасту куницю) — уперше за 130 років на цій території. Раніше вважалося, що у цій частині країни тварина вимерла, пише The Guardian.

Пао Лін Цай думав, що його курей забирає кіт, але натомість він побачив тварину, яка перебуває під загрозою зникнення. Чоловік встиг зробити кілька фотографій квола, перш ніж тварина втекла. Він не був впевнений у тому, якого саме звіра побачив, тому звʼязався з національними парками та Службою дикої природи Південної Австралії (NPWS).

Вони встановили пастку й зловили плямистого квола, також відомого як тигровий квол. Згодом тварину планують випустити назад у дику природу.

Квол існує в інших частинах країни, але в Південній Австралії його не бачили вже понад 130 років, сказав представник NPWS узбережжя Лаймстоун Росс Андерсон. Вони вважаються вимерлими на цій території через втрату середовища існування, хижацтво та конкуренцію з котами й лисицями.

Квол, або сумчаста куниця, перебуває під загрозою зникнення в Австралії. Австралійський фонд охорони природи вважає, що в дикій природі залишилося лише близько 14 000 особин.