В зоопарку в США народилася рідкісна жирафа — у неї нема характерних плям: фото
Фото: Brights Zoo

У зоопарку Теннессі в США народилася рідкісна жирафа, у якої немає плям. Фахівці вважають, що це єдиний у світі однотонний сітчастий жираф, пише CBS News.

Жирафа з'явилася на світ 31 липня у зоопарку Brights Zoo. Працівники повідомляють, що тварина вже виросла до 1,8 м заввишки, вона здорова і перебуває під наглядом матері та персоналу зоопарку.

Директор зоопарку Девід Брайт сказав, що востаннє зареєстрували жирафа без плям у 1972 році в Токіо. Цей жираф, на ім'я Тосіко, народився в зоопарку Уено.

Сітчасті жирафи — вид жирафів, який походить з Африки й має плямисте забарвлення — коричневе на білому тлі. У 2018 році його внесли до списку тварин, які зникають.

Фото: Brights Zoo
Фото: Brights Zoo

Зоопарк сподівається, що інформація про жирафа у світових медіа приверне увагу до проблем, з якими стикається вид у дикій природі, та сприятиме їх збереженню. "Чисельність тварин у дикій природі невпинно зменшується. За останні три десятиліття 40% популяції диких жирафів було знищено", —  зазначає Брайт.

За словами директора зоопарку, добре, що вона народилася в неволі. Адже в дикій природі вони використовують ці плями для камуфляжу, а оскільки вона однотонна, то не змогла б так добре ховатися.

Зокрема, зоопарк обирає імʼя для рідкісної жирафи. Вони просять громадськість серед чотирьох варіантів обрати найкращий: Kipekee — Унікальна; Firyali — Надзвичайна; Shakiri — Найкрасивіша; Jamella — Надзвичайна краса.