В зоопарку Токіо випадково вбили 31 білку, обробивши їх протипаразитарними засобами
Фото: Unsplash

Японський зоопарк розпочав розслідування після того, як помилково вбив 31 із 40 білок за допомогою засобів, призначених для знищення паразитів, пише Guardian.

Доглядачі зоопарку Інокашира в Токіо обробили тварин антипаразитарними препаратами 4 грудня в рамках санітарних заходів, а також розпилили інсектицид у їхні гнізда.

Одна з гризунів із пухнастим хвостом — звичайна японська білка — померла незабаром після цього. Протягом наступних днів гинуло все більше і більше білок: станом на ранок 11 грудня був зареєстрований 31 летальний випадок.

"Не можна заперечувати можливість отруєння, спричиненого ліками. Наразі ми з’ясовуємо причини їх смерті та спостерігаємо за станом тих, які вижили", — розповіли в зоопарку. Працівники також проводять патологоанатомічну експертизу.

У зоопарку запевняють, що препарати, про які йдеться, використовували в належних дозах і вже вводили раніше. Після того, як приміщення очистили та перевірили на безпечність, вцілілих білок повернули у вольєри.

Японія є домівкою для трьох видів тварин, які мешкають на деревах: японської білки, японської білки-летяги та японської гігантської білки-летяги.