У Японії чоловік підірвав свою квартиру, намагаючись вбити таргана
Фото: Pexels

В японському місті Кумамото 54-річний чоловік розпилив забагато інсектициду у своїй квартирі, щоб вбити одного таргана. Внаслідок чого у квартирі стався вибух, повідомляє Mainichi Shimbun.

У поліції заявили, що в результаті вибуху, який стався 10 грудня, розбилося балконне вікно, а чоловік отримав легкі травми. Під час огляду квартири біля нагрівального столу котацу були виявлені сліди горіння.

Національний центр у справах споживачів Японії раніше вже отримував кілька повідомлень про вибухи, які були спричинені розпиленими інсектицидами. Вони спалахнули після контакту з електричними розетками.

Професор ентомології Університету Флориди Філіп Келер писав у публікації для університету в січні 2022 року, що застосування рідких спреїв у певних місцях може бути надзвичайно небезпечним.

Наприклад, розетки або оголена проводка можуть спричинити ураження струмом для людей, які застосовують спреї пестицидів на водній основі. "Лампи та газове полум’я від обігрівачів і приладів можуть запалити легкозаймисті пестициди на основі нафти", — додав Келер.