Ведучими Євробачення-2024 у Мальме стануть Петра Меде та Малін Акерман
Фото: eurovision/Instagram

Ведучими 68-го пісенного конкурсу Євробачення-2024 у шведському Мальме стануть телеведуча Петра Меде, яка вже втретє вестиме шоу, та голлівудська акторка Малін Акерман. Про це повідомили організатори на офіційному сайті конкурсу.

Вони разом вестимуть три трансляції з Мальме 7, 9 і 11 травня. Вперше Меде проводила Євробачення у 2013 році, а у 2016 році її партнером був переможець конкурсу 2015 року Монс Зелмерлев.

Петра Меде — одна з найпопулярніших телеведучих і коміків у Швеції, вона вела Melodifestivalen, QX-gala та Guldbaggegalan і має власне шоу Петри Меде на TV3.

Малін Акерман народилася в Стокгольмі та виросла в Канаді. Наразі вона живе в Лос-Анджелесі зі своєю сім'єю. Вона зауважила, що хоча звикла виступати як на сцені, так і на екрані, Євробачення — це зовсім новий досвід.

"Я дуже схвильована і трохи нервую, але в позитивному сенсі. Мені завжди подобалося Євробачення, і бути частиною цього фантастичного шоу разом з Петрою – це мрія. Крім того, Петра — одна з найсмішніших жінок, яких я коли-небудь зустрічала", – розповіла Акерман.

68-й пісенний конкурс Євробачення, участь у якому візьмуть представники 37 країн, у травні 2024 року прийматиме шведське місто Мальме. Півфінали, в одному з яких братиме участь і представник від України, відбудуться 7 та 9 травня, а фінал — 11 травня.