Віденські ковбаски додадуть до нематеріальної культурної спадщини Австрії
Фото: City of Vienna

Віденські ковбаски можуть стати частиною нематеріальної культурної спадщини Австрії. За словами мера Відня, ковбасні кіоски тісно пов'язані з місцевою ідентичністю. Про це пише The Mayor.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Як повідомляє видання, Відень мало хто пов'язує з ковбасками. І це суперечить поширеній в англійській мові назві певного виду сосисок, що використовуються в хот-догах, – Wieners (віденські сосиски).

Проте це може змінитися, оскільки кілька власників віденських ковбасних кіосків об'єдналися, щоб заснувати асоціацію, яка виступатиме за  додавання ковбасок до списку нематеріальної спадщини Австрії. 

Кіоски з ковбасками у Відні беруть свій початок від оригінальних пересувних кіосків з їжею та торгових лотків часів Австро-Угорської імперії. Вони були призначені для забезпечення заробітком інвалідів війни, що також пов'язує їх з історією соціального забезпечення міста.

Мер Відня Міхаель Людвіг є найбільш відомим громадським діячем, який підтримав цю ініціативу.

"Віденські ковбасні кіоски нерозривно пов'язані з серцем нашого міста і є чимось більшим, ніж просто місцями для продажу смачної їжі. Ковбасні кіоски є частиною ідентичності та нашої історії", – наголосив мер.

Незабаром буде офіційно подана заявка на зарахування "культури віденських ковбасних кіосків" до списку нематеріальної культурної спадщини Австрії, включно з декларацією про підтримку.