Влада Амстердама запропонувала нове місце для "кварталу червоних ліхтарів"
Фото: RTE

У Нідерландах влада Амстердама запропонувала нове місце для "кварталу червоних ліхтарів". Пропозицію внесуть до міської ради на початку 2024 року, пише RTE.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

"Бульвар Європи на південь від центру міста визнали найбільш слушним місцем для нового Еротичного центру", — повідомила міська влада. У заяві йдеться, що для відкриття центру знадобиться сім років.

Пані мер Фемке Халсема прагне переселити район у спеціально побудований центр, щоб позбутися іміджу Амстердама як "міста гріха" та розв’язати проблеми, пов’язані з туризмом та дрібною злочинністю.

Бульвар Європи, який розташований на краю головного ділового району Амстердама, був одним із трьох варіантів для Еротичного центру, який має мати 100 кімнат для секс-працівників. Проти такого переміщення виступають жителі південних районів міста, а також деякі компанії, що мають там офіси. Вони побоюються, що через секс-центр у районі зросте рівень злочинності.

У жовтні секс-працівниці Амстердама протестували проти перенесення "кварталу червоних ліхтарів". Зокрема, понад 20 000 осіб підписали петицію проти перенесення, вимагаючи натомість кращого контролю над натовпом у цьому районі та посилення поліцейського нагляду, особливо вночі.