Влада Амстердама запропонувала нове місце для "кварталу червоних ліхтарів"
Фото: RTE

У Нідерландах влада Амстердама запропонувала нове місце для "кварталу червоних ліхтарів". Пропозицію внесуть до міської ради на початку 2024 року, пише RTE.

"Бульвар Європи на південь від центру міста визнали найбільш слушним місцем для нового Еротичного центру", — повідомила міська влада. У заяві йдеться, що для відкриття центру знадобиться сім років.

Пані мер Фемке Халсема прагне переселити район у спеціально побудований центр, щоб позбутися іміджу Амстердама як "міста гріха" та розв’язати проблеми, пов’язані з туризмом та дрібною злочинністю.

Бульвар Європи, який розташований на краю головного ділового району Амстердама, був одним із трьох варіантів для Еротичного центру, який має мати 100 кімнат для секс-працівників. Проти такого переміщення виступають жителі південних районів міста, а також деякі компанії, що мають там офіси. Вони побоюються, що через секс-центр у районі зросте рівень злочинності.

У жовтні секс-працівниці Амстердама протестували проти перенесення "кварталу червоних ліхтарів". Зокрема, понад 20 000 осіб підписали петицію проти перенесення, вимагаючи натомість кращого контролю над натовпом у цьому районі та посилення поліцейського нагляду, особливо вночі.