Секс-працівники в Амстердамі протестують проти перенесення Кварталу червоних ліхтарів
Фото: Hollandse Hoogte/Shutterstock

В Амстердамі секс-працівниці протестують проти плану з перенесення Кварталу червоних ліхтарів із центру міста в заміський "еротичний центр", повідомляє The Guardian.

На акцію протесту прийшли десятки людей в масках, щоб приховати свою особистість. Вони пройшли маршем вулицями до мерії, на плакатах були написи: "Якщо секс-працівники не винні, то чому нас карають?"

Пані мер Амстердама Фемке Халсема хоче перенести Квартал червоних ліхтарів за межі міста в спеціально побудований еротичний центр, щоб позбавити місто іміджу "міста гріхів", а також скоротити кількість туристів і рівень дрібних злочинів у цьому районі.

Міська рада виділила три можливі місця для еротичного центру, в якому буде 100 кімнат для секс-працівників.

На протест вийшли місцеві жителі, які не хочуть, щоб новий центр стояв біля їхнього дому, а також секс-працівники, які вважають, що їх карають через злочинність, що відбувається у Кварталі червоних ліхтарів, та натовп туристів там.

Зокрема, понад 20 000 осіб підписали петицію проти перенесення Кварталу червоних ліхтарів, вимагаючи натомість кращого контролю над натовпом у цьому районі та посилення поліцейського нагляду, особливо вночі.

Європейське агентство з лікарських засобів виявилося залученим в суперечку після того, як зʼясувалося, що одне з можливих місць для еротичного центру розташоване неподалік його штаб-квартири. Агентство висловило обурення, заявивши, що це може вплинути на безпеку людей, які працюють допізна в офісі.