На Львівщині не можуть демонтувати радянський пам'ятник через гніздо лелеки
Фото: ЛОДА

У Львівській області в селі Мишлятичах перенесли демонтаж монумента радянських часів, оскільки на ньому гніздо лелек. Про це повідомили у Львівській обласній раді.

"Птахи цьогоріч уже, на щастя, тут не гніздяться, але в гості навідуються. Наразі місцеві кілька тижнів будуть спостерігати, а якщо бузьки таки тут живуть, — будемо радитися з орнітологами, як переселити птахів деінде", — йдеться у повідомлені.

Депутат Львівської обласної ради Захар Миляник додав, що зараз в області залишається ще щонайменше 200 радянських памʼятників.

Зокрема, обласна робоча група з питань декомунізації 17 травня, демонтувала ще один памʼятник у Шегинівській громаді Яворівського району — у селі Золотковичі.

Демонтаж пам'ятників-символів радянського режиму відбувається на підставі рішення Львівської обласної ради від 20 вересня 2022 року про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області та розпорядження начальника Львівської ОВА. Документи рекомендують територіальним громадам демонтувати усі пам’ятники, пам’ятні знаки, меморіали, які символізують тоталітарний окупаційний режим.