З 1 квітня в Німеччині дозволять вирощувати канабіс вдома
Фото: Pexels

З 1 квітня в Німеччині декриміналізують зберігання та вирощування лікарських конопель в домашніх умовах. Цей крок був ухвалений після того, як Сенат країни – Бундесрат – схвалив законопроєкт. Про це зазначає The Mayor.

Закон передбачає, що рекреаційний канабіс або буде культивуватися користувачами вдома, або споживатися в так званих некомерційних асоціаціях культивування, також відомих як "соціальні клуби канабісу".

Для тих, хто бажає спробувати виростити коноплі вдома, ліміт буде три рослини на домогосподарство. Якщо догляд за рослинами виявиться складним, буде можливість подати заявку та приєднатися до соціального клубу канабісу, який може налічувати до 500 учасників. Споживання медичного канабісу в таких місцях буде дозволено. Такий варіант відкритий лише для жителів Німеччини, оскільки влада не зацікавлена ​​у заохоченні наркотуризму.

Крім того, буде встановлено обмеження на зберігання канабісу. Вдома зберігати можна 50 грамів марихуани, тоді як у громадських місцях – лише 25 грамів. Вживання трави в публічних місцях матиме певні обмеження. Куріння канабісу біля шкіл, дитячих садків чи спортивних майданчиків заборонено протягом дня до 20:00.

Закон про декриміналізацію є так званим першим стовпом у двоетапному плані легалізації канабісу в країні. Очікується, що "другий стовп" з'явиться після законопроєкту про декриміналізацію і передбачатиме муніципальні п'ятирічні пілотні програми з продажу контрольованого державою канабісу в ліцензованих магазинах.

Нагадаємо, план, представлений міністром охорони здоров'я Німеччини Карлом Лаутербахом, передбачає, що канабіс і його активна речовина тетрагідроканабінол (ТГК) більше не класифікуватимуться як наркотики.