За мрії варто боротися: з’явився передноворічний тизер фільму "Лишайся онлайн"
Кадр із фільму

Компанія FILM.UA Group опублікувала передноворічний тизер до української драми "Лишайся онлайн" режисерки Єви Стрельнікової.

У нетиповому для українського ринку форматі скринлайфу стрічка розповідає про російсько-українську війну в умовах диджиталізованого світу. Фільм-нагадування про єдність та силу духу, від українців 2022 року — українцям сьогодні.

У центрі сюжету Катя — волонтерка, якій випадково дістається ноутбук незнайомця. Вона ховається вдома від ракетних обстрілів та намагається знайти власника ноутбука, який зник після російських ударів. Ризикуючи своїм життям та життям близьких, Катя прагне врятувати незнайомих людей. Це фільм про звичайних українців, у яких не залишається вибору, окрім як стати героями.

Тизер фільму переносить у новорічну ніч 2022 року, коли всі українці ще були сміливі у своїх мріях. Головна героїня Катя, її мати та брат — звичайна родина, яка в ніч на 1 січня теж вірила, що наступний рік проведе у спокої та здійснюватиме свої бажання. Вони втілюють кожного з нас —  українців, які жартували, мріяли та сподівалися на краще у новому році.

Ролі у фільмі виконали Єлизавета Зайцева ("Люся-інтерн"), Олександр Рудинський ("Перші ластівки"), Гордій Дзюбинський ("Кошик для щастя"), Олександр Ярема ("Памфір"), Олеся Жураківська ("Перші ластівки").

Світова прем’єра стрічки "Лишайся онлайн" відбулася на міжнародному кінофестивалі FANTASIA у Монреалі, де вона здобула одну з головних нагород як найкращий ігровий фільм-дебют. Національна премʼєра пройшла восени на 52-му Київському міжнародному кінофестивалі "Молодість", а широкий прокат розпочнеться 28 березня 2024 року.