У Лос-Анджелесі закінчилися зйомки українського фільму, в якому знявся Шон Пенн
Фото: Sota Cinema Group

У Лос-Анджелесі закінчились зйомки останньої новели "Орел" українського фільму-антології "Війна очима тварин". Головну роль в якій зіграв американський актор Шон Пенн, повідомляє Deadline.

Фільм "Війна очима тварин" — це антологія і складається з дев'яти частин, кожна з яких має свого режисера. Стрічка присвячена тваринам, які потерпають від екоциду, спричиненого війною.

Фото: Sota Cinema Group
Фото: Sota Cinema Group

Останню частину "Орел" знімає український режисер Мирослав Слабошпицький ("Плем’я"). Події новели розгортаються на початку повномасштабного вторгнення Росії до Чорнобильського заповідника. Туди саме вирушив молодий звукооператор на замовлення закордонного продюсера для запису голосів рідкісних птахів.

"Було приємно співпрацювати з легендою світового кіно та одним із найкращих акторів сучасності. Його професіоналізм і відданість справі викликали у мене повний трепет. Робота з Пенном на знімальному майданчику була надзвичайно винятковим режисерським досвідом і справжнім святкуванням творчості", – зазначив Слабошпицький.

Фото: Sota Cinema Group
Фото: Sota Cinema Group

Другу частину новели "Орел" знімуть в українському заповіднику, що постраждав від російських обстрілів. Знімання планують на січень-лютий 2024 року, а прем’єру — на 2024 рік.

Перші три новели кіноальманаху "Кролик або туди й звідти", "Синочок" і "Корова в тумані" зняли в Україні взимку 2022-2023 року. Вони увійшли в перший трейлер, який презентували на Берлінському кінофестивалі. Усі історії в цій антології основані на реальних подіях, які підкреслюють, що екологічні катастрофи виходять далеко за межі держав.