Заказнику Протасів Яр присвоїли імʼя загиблого активіста Романа Ратушного
Фото: Роман Ратушний / Facebook

Київська міська рада проголосувала за присвоєння заказнику Протасів Яр імені загиблого громадського активіста і військового Романа Ратушного. Про це повідомили в ініціативі "Захистимо Протасів Яр".

Рішення підтримали 76 депутатів Київради, "проти" ніхто не проголосував.

"Будемо боротись далі за те, щоб Протасів Яр ще довго нагадував наступним поколінням киян про Романа. Нагадуємо, поки що цьому стоять на заваді спори про статус Протасового Яру як заказника", – йдеться у повідомлені.

Роман Ратушний — український громадський діяч, журналіст, військовик-доброволець. Учасник Євромайдану. Відомий боротьбою за збереження столичного урочища Протасів Яр та як учасник російсько-української війни. Роман Ратушний загинув на фронті під Ізюмом 9 червня 2022 року. 

В липні мер Києва Віталій Кличко пообіцяв створити ландшафтний заказник Протасів Яр, що не дозволить забудувати зелену зону, в пам'ять про Романа. 

У промзоні Протасового Яру планували будувати житло бізнес-класу за $120 млн. Роман Ратушний з 2018 року боровся за збереження зеленої зони та очолив ініціативу "Захистимо Протасів Яр", яка у результаті стала громадською організацією.

  • Українці проголосували за перейменування вулиці Волгоградської у Києві на вулицю Романа Ратушного.