Скриншот відео Павла Авдокушина

Частину тунелю між станціями метро "Либідська" та "Деміївська" довжиною 27 метрів повністю розберуть та перебудують. Про це розповів інфраструктурний оглядач Павло Авдокушин.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

За його словами, проблемну ділянку зроблять монолітною і, можливо, квадратною. Зокрема роботи проводитимуть у відкритий спосіб, тобто з розкриванням тунелю з поверхні.

"Нова ділянка тунелю довжиною 27 метрів буде монолітною. Таке рішення прийняли через нестабільні ґрунти. Зокрема, на суцільну конструкцію не впливатимуть вібрації чи інші зовнішні чинники. Але остаточного рішення наразі немає", — розповів Павло Авдокушин.

Зокрема, він зазначив, що зараз обговорюють питання, яким буде тунель в перерізі — прямокутним чи круглим, другий важко будувати, особливо з моноліту.

За словами Авдокушина, стан тунелю після його закриття не погіршився і тріщини у його стінках не збільшились. Потрапляння піску у тунель припинилось, а вода ще просочується, але вже набагато менше. У тунелі вже змонтували конструкції-риштування, які будуть його підтримувати під час ремонтних робіт.

Водночас на проблемній ділянці у центру також встановили гвинтові стійки, які здатні витримати велике навантаження. Це означає, що ремонтні роботи в тунелі вже не здійснюватимуть, а будуть проводити демонтаж та будувати нову конструкцію, додав Авдокушин.

Вартість капітального ремонту тунелю між станціями "Либідська" та "Деміївська" становитиме понад 21 млн грн.