Ділянку тунелю між станціями метро "Либідська" та "Деміївська" повністю перебудують
Скриншот відео Павла Авдокушина

Частину тунелю між станціями метро "Либідська" та "Деміївська" довжиною 27 метрів повністю розберуть та перебудують. Про це розповів інфраструктурний оглядач Павло Авдокушин.

За його словами, проблемну ділянку зроблять монолітною і, можливо, квадратною. Зокрема роботи проводитимуть у відкритий спосіб, тобто з розкриванням тунелю з поверхні.

"Нова ділянка тунелю довжиною 27 метрів буде монолітною. Таке рішення прийняли через нестабільні ґрунти. Зокрема, на суцільну конструкцію не впливатимуть вібрації чи інші зовнішні чинники. Але остаточного рішення наразі немає", — розповів Павло Авдокушин.

Зокрема, він зазначив, що зараз обговорюють питання, яким буде тунель в перерізі — прямокутним чи круглим, другий важко будувати, особливо з моноліту.

За словами Авдокушина, стан тунелю після його закриття не погіршився і тріщини у його стінках не збільшились. Потрапляння піску у тунель припинилось, а вода ще просочується, але вже набагато менше. У тунелі вже змонтували конструкції-риштування, які будуть його підтримувати під час ремонтних робіт.

Водночас на проблемній ділянці у центру також встановили гвинтові стійки, які здатні витримати велике навантаження. Це означає, що ремонтні роботи в тунелі вже не здійснюватимуть, а будуть проводити демонтаж та будувати нову конструкцію, додав Авдокушин.

Вартість капітального ремонту тунелю між станціями "Либідська" та "Деміївська" становитиме понад 21 млн грн.