Фото: Focus Features

Застосунок для обміну відео TikTok опублікував річний звіт, в якому розкрив найбільш помітні тренди й найпопулярніші відео у 2023 році.

Перелік найпопулярніших роликів від TikTok охоплює відео про макіяж, який переглянули пів мільярда разів, домашніх тварин, смажену курку АСМР і процедури догляду за шкірою від Селени Гомес.

Зокрема, найпопулярніші тренди соціальної мережі зібрали понад 53,6 мільярда переглядів по всьому світу.

"Звіт "Рік у TikTok 2023" — це спосіб для нас вшанувати деякі видатні моменти, які сталися в TikTok протягом року. Це вікно в історії, які надихнули, розважили й навчили понад 1 мільярд людей у ​​всьому світі. Дякуємо за ще один рік, що принесли радість нашій спільноті та поділилися з нами своєю творчістю", — заявив Адам Пресер, керівник операцій у TikTok.

Серед найпопулярніших трендів у TikTok були:

Вес Андерсон

У тренді "Вес Андерсон" користувачі публікували відео, які віддзеркалювали характерний стиль американського режисера, який створив такі фільми, як "Готель Гранд Будапешт" і "Астероїд Місто".

Користувачі гралися з кольорокорекцією, композицією та довгими статичними кадрами, що властиві стилю Андерсона. Кінематографічний тренд отримав 2,6 мільярда переглядів.

Римська імперія

Жінки в TikTok ділилися відео, на яких вони запитували чоловіків, як часто вони думають про Римську імперію. Цей тренд переглянули понад 2,4 мільярда разів. Він викликав дискусію про те, що є жіночим еквівалентом Римської імперії. Деякі користувачі припускали, що це могли бути суди над відьмами в Салемі або згадки про минулу найкращу подругу.

Бежевий прапор, червоний прапор, зелений прапор

У цьому тренді користувачі розповідають про те, що вони вважають найкращими й найгіршими рисами особистості, особливо в контексті побачень. Він зібрав 8,52 мільярда переглядів.

Червоні прапорці вказують на непривабливу поведінку, тоді як зелені прапорці —  на бажані риси. Пізніше додали ще бежеві прапорці для всього, що вважалося трохи дратівним, незвичайним або навіть нудним, наприклад, завжди запитувати рекомендацію офіціанта або абсолютно нічого не робити під час польоту.

Girl dinner 

Тренд girl dinner почався після того, як користувачка Олівія Махер поділилася відео своєї вечері у травні, яке привернуло увагу понад 1,6 мільйона користувачів.

Тренд набрав понад 2,67 мільярда переглядів. У ньому жінки показують, як їдять легкі закуски замість основного приймання їжі. Згодом чоловіки теж почали знімати відео, в яких діляться власними харчовими звичками. На цих відео часто можна побачити, як чоловіки замінюють обід чи вечерю тарілкою стейка, пачкою сигарет чи банкою пива.

Aged filter (фільтр старіння)

Цей фільтр дозволяє користувачам змінювати своє обличчя, додаючи сивину та зморшки, щоб запропонувати реалістичне бачення того, як вони можуть виглядати в майбутньому. Фільтр, який використовує штучний інтелект для зміни зовнішності, переглянули понад 816 мільйонів разів.