Фото: КМДА

У Києві на першому та єдиному маршруті приватного перевізника, де встановили валідатори, відмовилися від впровадження безготівкової оплати проїзду. Про це повідомив транспортний експерт Іван Черниш зі спільноти "Пасажири Києва".

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Маршрут №444, що курсує від Виставкового центру до вулиці Метрологічної — його обслуговує перевізник "Союз-Авто" — відмовляється від підтримки "Києва Цифрового", каже транспортний експерт.

Від сьогодні, 20 липня, оплатити проїзд у цій маршрутці можна буде лише готівкою. Експеримент із безготівковою оплатою розпочався 23 травня 2023 року.

Фото: Іван Черниш

У спільноті "Пасажири Києва" повідомили, що Департамент транспортної інфраструктури КМДА непублічно розриває договори з єдиним перевізником, який закупив великі автобуси й поставив електронний квиток ("Союз-Авто"), і сьогодні цей перевізник вирішив відмовитись від подальшого використання е-квитка.

"Цікаво, як можна очікувати великі автобуси й нормальну оплату проїзду на приватних маршрутах, якщо ви вичавлюєте єдиного перевізника, який міг і хотів це забезпечити?" — цікавляться в "Пасажирах Києва".

У КМДА й Дептрансі поки не коментують ситуацію.