У Києві перша маршрутка з валідатором пропрацювала менш як два місяці
Фото: КМДА

У Києві на першому та єдиному маршруті приватного перевізника, де встановили валідатори, відмовилися від впровадження безготівкової оплати проїзду. Про це повідомив транспортний експерт Іван Черниш зі спільноти "Пасажири Києва".

Маршрут №444, що курсує від Виставкового центру до вулиці Метрологічної — його обслуговує перевізник "Союз-Авто" — відмовляється від підтримки "Києва Цифрового", каже транспортний експерт.

Від сьогодні, 20 липня, оплатити проїзд у цій маршрутці можна буде лише готівкою. Експеримент із безготівковою оплатою розпочався 23 травня 2023 року.

Фото: Іван Черниш
Фото: Іван Черниш

У спільноті "Пасажири Києва" повідомили, що Департамент транспортної інфраструктури КМДА непублічно розриває договори з єдиним перевізником, який закупив великі автобуси й поставив електронний квиток ("Союз-Авто"), і сьогодні цей перевізник вирішив відмовитись від подальшого використання е-квитка.

"Цікаво, як можна очікувати великі автобуси й нормальну оплату проїзду на приватних маршрутах, якщо ви вичавлюєте єдиного перевізника, який міг і хотів це забезпечити?" — цікавляться в "Пасажирах Києва".

У КМДА й Дептрансі поки не коментують ситуацію.