14 липня ректором Харківського національного університету ім. Каразіна призначили декана юридичного факультету Тетяну Кагановську. Відповідний наказ підписав міністр освіти Сергій Шкарлет.

Про це повідомила речниця університету Лілія Змій в коментарі Суспільному, а фото з передачі повноважень опублікували на фейсбук-сторінці університету.

Колишній ректор університету Віль Бакіров на засіданні ректорату 14 липня передав Кагановській перехідну книгу з головними справами структурних підрозділів університету.

  • Кагановська перемогла у виборах ректора університету 2 червня, обійшовши в другому турі Ігоря Гірку.
  • Попередній ректор – Віль Бакіров – пішов з посади. Він очолював ХНУ ім.В.Н.Каразіна 20 років.
  • Зазначимо, двоє з чотирьох кандидатів на посаду ректора заявили, буцімто Бакіров попередньо на стороні Кагановської і звинуватили його у перешкоджанні веденню передвиборчої кампанії інших кандидатів.
  • Бакіров опублікував офіційну заяву: інформацію назвав брехливою, а від автора вимагає спростування.
  • Історію прокоментувала і сама Кагановська. "Я не очікувала, що опинюся під прицілом кількох планомірних кампаній з очорнення. У деяких аспектах далеких від джентльменських правил і законів університетських дебатів", – сказала вона в коментарі ZN.ua.

Зазначимо, група українських вчених звинувачували Кагановську в тому, що в її науковій роботі є цілі абзаци і сторінки, взяти з інших наукових праць.

LIGA.Life надіслало інформаційний запит начальниці інформаційного центру і фахівцеві з питань інтелектуальної власності ХНУ ім. В.Н.Каразіна, додавши порівняльні скріншоти зі скопійованим текстом, з проханням озвучити позицію університету і чи проводитимуть з приводу цього службове розслідування.

Утім, так і не отримали відповіді.