Шкарлет дав добро на призначення Кагановської ректором ХНУ Каразіна

14 липня ректором Харківського національного університету ім. Каразіна призначили декана юридичного факультету Тетяну Кагановську. Відповідний наказ підписав міністр освіти Сергій Шкарлет.

Про це повідомила речниця університету Лілія Змій в коментарі Суспільному, а фото з передачі повноважень опублікували на фейсбук-сторінці університету.

Колишній ректор університету Віль Бакіров на засіданні ректорату 14 липня передав Кагановській перехідну книгу з головними справами структурних підрозділів університету.

  • Кагановська перемогла у виборах ректора університету 2 червня, обійшовши в другому турі Ігоря Гірку.
  • Попередній ректор – Віль Бакіров – пішов з посади. Він очолював ХНУ ім.В.Н.Каразіна 20 років.
  • Зазначимо, двоє з чотирьох кандидатів на посаду ректора заявили, буцімто Бакіров попередньо на стороні Кагановської і звинуватили його у перешкоджанні веденню передвиборчої кампанії інших кандидатів.
  • Бакіров опублікував офіційну заяву: інформацію назвав брехливою, а від автора вимагає спростування.
  • Історію прокоментувала і сама Кагановська. "Я не очікувала, що опинюся під прицілом кількох планомірних кампаній з очорнення. У деяких аспектах далеких від джентльменських правил і законів університетських дебатів", – сказала вона в коментарі ZN.ua.

Зазначимо, група українських вчених звинувачували Кагановську в тому, що в її науковій роботі є цілі абзаци і сторінки, взяти з інших наукових праць.

LIGA.Life надіслало інформаційний запит начальниці інформаційного центру і фахівцеві з питань інтелектуальної власності ХНУ ім. В.Н.Каразіна, додавши порівняльні скріншоти зі скопійованим текстом, з проханням озвучити позицію університету і чи проводитимуть з приводу цього службове розслідування.

Утім, так і не отримали відповіді.