Американські акторки долучилися до читань історій українок у війні та зібрали понад 11 000 доларів
Театральне читання Diary of War: Women

19 вересня у Бруклінському центрі театральних досліджень (BCTR) відбулися благодійні театральні читання Diary of War: Women. Під час них прочитали історії семи українок, які розповідали про свій досвід переживання повномасштабного російського вторгнення для однойменного документального подкасту.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Ініціатива зібрала понад 11 000 доларів для добровольчого медичного батальйону "Госпітальєри".

Також під час читань можна було почути пісню "Can’t Help Falling In Love" у виконанні бойового медика з позивним "Німець" – побратима Ірини Цибух. Це фінальний фрагмент її запису для подкасту Diary of War, який вона зробила в червні 2022 року на Авдіївському напрямку.

Для того, щоб зібрати більше коштів на благодійність, також було анонсовано камерний вечір із Мариною Круть. Бандуристка заспівала разом із глядачами десять пісень із заповіту Ірини Цибух (позивний – Чека. – Ред.).

Історії читали акторки: Зюзанна Шадковскі, Аннабель Кеппер, Мерлінда Акінделе, Тесса Вайнланд, Агнес Енхтамір, Калі Сайкс, Татьєн Хендрікс-Теллефсен. Шадковскі – зірка серіалу "Пліткарка" вже втретє читає історію Олени Нікуліної з Маріуполя.

100% з продажу квитків і донатів також буде спрямовано "Госпітальєрам".

Героїнями Diary of War: Women стали:

  • Ірина Цибух – продюсерка і проєктна менеджерка Суспільного у цивільному житті, яка розповідала про свою роботу бойової медикині добровольчого батальйону "Госпітальєри". 29 травня 2024 року Ірина загинула під час ротації на Харківському напрямку.

  • Тетяна Кузьменко – підприємиця, яка розповіла про свій досвід перебування в російській окупації в містечку на Київщині й евакуацію.

  • Олена Нікуліна – дружина бійця полку "Азов" Максима Нікуліна. Вона описує, як дізналася про свою другу вагітність, коли її чоловік був на заводі "Азовсталь" у російській облозі. Наразі він перебуває в полоні вже 28 місяців і досі не бачив свого сина.

  • Юлія Кочетова – фотожурналістка, яка постійно працює в найнебезпечніших місцях України, розповідаючи про воєнні злочини Росії. За свою роботу вона отримала премію "Еммі" у 2023 році та премію World Press Photo у 2024.

  • Анастасія Шевченко (Стасік) – співачка, акторка, ветеранка ООС. У подкасті вона розмірковує про свій попередній досвід бойових дій і життя перед повномасштабною війною. Незабаром після запису вона стала бойовою медикинею.

  • Ольга Булкіна – клоунеса-волонтерка у київському Охматдиті, найбільшій дитячій лікарні в Україні, що нещодавно постраждала від російської ракети.

  • Валерія Михайловська – українка в Чехії, яка в перші дні великої війни їхала до Маріуполя, щоб врятувати маму та собак.