Боксер Василь Ломаченко програв Теофіму Лопесу: що про це думають українці
Фото: Facebook сторінка Василя Ломаченка

В ніч на 18 жовтня відбувся боксерський бій Ломаченко-Лопес.

Згідно з рішенням суддів Лопес переміг та став п'ятим в історії боксу, хто одночасно утримує всі чотири головні титули чемпіона світу – за версіями WBC, WBO, WBA і IBF.

Поразку українського боксера Василя Ломаченка активно коментували у соціальних мережах. Свою думки висловили спортсмени, політики, журналісти, громадські діячі та звичайні українці.

Так Міський голова Львова Андрій Садовий у своїй сторінці Facebook прокоментував: "При всій повазі до спортивного минулого Василя Ломаченка, але коли ти відвертаєшся від своєї країни, вона відвертається від тебе. І навіть абсолютно чужий хлопець на прізвище Лопес стає їй ближчим".

Подібну думку висловив громадський діяч Сергій Стерненко, присвятивши поразці Ломаченко відео на своєму Youtube-каналі: "Ти можеш бути найкращим у світі боксером, але якщо ти підтримуєш війну проти своєї країни, то ти заслуговуєш тільки на забуття".

Підтримали боксера деякі його колеги-спортсмени.

Так грузинський та український боєць UFC Роман Долідзе записав відео для своєї сторінки в Instagram, де прокоментував: "Напевно, всі бачили бій Ломаченко, багато зловтішаються, і це особливо мені неприємно. Цей спортсмен завжди славив Україну, завжди радував українців своїми перемогами, завжди високо піднімав український прапор. У цей важкий момент варто його підтримати і побажати якнайшвидшого повернення. Вася, ми з тобою".

Олімпійський срібний призер з греко-римської боротьби Жан Беленюк на своїй сторінці у Facebook підтримав Ломаченка, назвавши його "королем": "Друзі, це спорт .. Васі зараз як ніколи потрібна наша підтримка! Саме в такі хвилини проявляються справжні вболівальники! Саме в хвилини гірких поразок! Вася, ми з тобою! Як то кажуть: "Король помер, хай живе король", – наш король не помер, наш король ще повернеться, впевнений!".

Боксер Олександр Усик підтримав свого кума Василя Ломаченка віршем Бориса Пастернака "Бути знаменитим некрасиво" на своїй сторінці у Facebook.

Український боксер Іван Редкач, який поставив 25 тисяч доларів на перемогу Лопеса, на своїй сторінці в Instagram підтримав колегу: "У кожного механізму є свій ресурс і наш Ідол теж не залізний ... не судіть строго ... Вася, ми усі, вся Україна з тобою !!! Чекаємо назад в ринг !!!".

Проте у своєму Twitter Редкач виставив неоднозначний пост, зобразивши Ломаченко маленькою дитиною на руках у Лопеса. Фотографія супроводжується підписом: "У наші дні люди всьому знають ціну, але нічого не вміють цінувати".

Під кожним постом українці висловлюють свою думку з приводу поразки Василя Ломаченко. Коментарі різняться:

Боксер Василь Ломаченко програв Теофіму Лопесу: що про це думають українці
Скріншот під дописом Андрія Садового
Боксер Василь Ломаченко програв Теофіму Лопесу: що про це думають українці
Коментар під дописом Андрія Садового
Боксер Василь Ломаченко програв Теофіму Лопесу: що про це думають українці
Коментар під дописом Андрія Садового