Чотирикілограмову золоту рибку зловили в озері в США. Це нормально, кажуть експерти
Ілюстративне фото: depositphotos.com

У Південній Кароліні працівники парку виловили 9-фунтову (понад 4 кг) золоту рибку довжиною близько 15 дюймів (більше 38 см) в каламутних водах озера Оук-Гроув під час перевірки.

Про це розповів Тай Хоук, директор Greenways, Natural and Historic Resources району округу Грінвілл, пише CNN

І це справжня золота рибка. За даними National Geographic, середня вага домашньої золотої рибки становить від 0,2 до 0,6 фунта, хоча в дикій природі вони можуть перевищувати 5 фунтів. А середня довжина сягає від 4,7 до 16,1 дюйма.

Хаук сказав, що поняття не має, як довго риба, яка не є уродженцем Південної Кароліни, була в озері у верхній частині штату.

Чотирикілограмову золоту рибку зловили в озері в США. Це нормально, кажуть експерти
Золотий улов. Фото: Ty Houck

Команда не бачила нічого схожого на золоту рибку, коли в останній раз вивчала озеро десять років тому.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин

Щоб перевірити стан екосистеми, чиновники використовують метод, званий електролови, який м'яко вдаряє рибу (не завдаючи їй шкоди) і змушує її спливти на поверхню води, щоб геодезисти могли перевірити будь-які ознаки, що вказують на нездорову воду, пояснив Хаук. 

"Раптово ця гігантська риба вискочила в сітку і ми швидко сфотографували її, досліджуючи її", – сказав Хаук.

За його словами, на цьому озері, в основному, рибалять. Але рибалкам рекомендують викинути рибу після того, як спіймали її. Що і зробили працівники парків з великою золотою рибкою. 

"Ми думаємо, що хтось, мабуть, просто впустив свою рибу в озеро, бо він більше не хотів її тримати, замість того, щоб змити її в унітаз", – сказав Хоук. За словами Хаук, великий розмір риби не має нічого спільного з хімічним впливом. 

"Золоті рибки виростають до розмірів їх довкілля. Щоб 9-фунтова золота рибка вижила в нашому озері, це має означати, що ми все робимо правильно", – сказав Хаук.

Найбільша золота рибка, яку зафіксували в Книзі рекордів Гіннеса мала довжину 18,7 дюйма від носа до плавця і належить Йоріс Гійсберсу з Нідерландів. Утім, там не зазначено її вагу.