До Дня Незалежності на екранах у європейських аеропортах з’являться слова вдячності від українців
Фото: Український інститут

До Дня Незалежності Український інститут запускає кампанію "Найменша підтримка", щоб висловити свою вдячність європейцям та подякувати за підтримку України в війні проти Росії.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

В межах кампанії на екранах 20 аеропортів покажуть повідомлення солідарності від європейців та щиру вдячність у відповідь від українців. До акції долучились, зокрема аеропорти Мюнхена, Гельсінкі, Лондона, Рима, Праги, Риги, Таллінна.

"Кожен прояв солідарності – від дописів у соцмережах до українського прапорця у вікні – для нас безмежно важливий", — йдеться в дописі Українського інституту.

Також "вдячність" можна забрати з собою в кишені. Для цього створили мініатюрні газети, де слова солідарності перетворили на газетні шпальти з десятками "дякую" від українців. Їх можна буде знайти у популярних кафе і місцевих закладах за кордоном та забрати з собою.

До громадських акцій, які одночасно 24 серпня проходитимуть у Європі також підготували десятиметровий плакат-стрічку, що символізує силу українсько-європейського зв’язку, прикрашену твітами підтримки європейців.

Кампанію вдячності доповнює виставка, що стартує 24 серпня у мадридському аеропорті Мадрид-Барахас ім. Адольфо Суареса. У серії плакатів розповідають історію іспанця, який написав пост на підтримку України та запустив ланцюгову реакцію допомоги.