Ексрегіонал Андрій Шипко очолив Національний інститут раку
Андрій Шипко, скриншот з відео партії Відродження

О 13 годині 10 березня на вченій раді НІРу Андрія Шипка представили як виконувача обов'язків директора Інституту

Про це LIGA,Life повідомив співрозмовник, присутній на раді.

Екснардеп Партії регіонів та групи "Відродження" Андрій Шипко до цього з квітня був першим заступником в.о. директора.

Вранці депутатка від "Голосу" Ольга Стефанишина написала у Facebook, що рішення про призначення Шипка ухвалив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Сьогодні по-тихому і без зайвого шуму міністр віддав один із ключових медичних закладів країни у руки Андрія Шипка. Щорічний бюджет Інституту 220 млн грн. Додатково Інститут має 1.5 мільярди на ремонт і створення клінічної бази цього року", – написала депутатка.

Коли Андрій Шипко був народним депутатом, рух "Чесно" тричі зловив його на кнопкодавстві, також він був фігурантом антикорупційних розслідувань, також його ловили на гречкосійстві.

Влітку 2013 року журналісти сфотографували його листування, у якому він вирішував питання видачі ліцензії на медпрактику і називав себе "куратором медицини".

Голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року, а також за закони про протидію протестним акціям 18 січня 2014 року.

У біографії вказано, що 1993-1996 роках працював лікарем у Дніпропетровській обласній дитячій лікарні, за фахом – педіатр.

У декларації Шипка, який останні 15 років працює виключно на державних посадах, є будинки, квартири, багато нерухомого майна та елітних авто, вказувала депутатка Олександра Устінова: "Тим не менше, це не завадило депутату отримувати відшкодування від держави на оренду житла в Києві та заощадити більше мільйона доларів в готівці". 

Також Андрій Шипко у 2018 році був одним з авторів постанови, якою хотіли звільнити тодішню очільницю МОЗ Уляну Супрун.

Згодом він подавався на голову Національної служби здоров'я, яка розпоряджається десятками мільярдів на медицину щороку. Однак не пройшов далі першого етапу конкурсу.

Ми намагаємось зв'язатися з Андрієм Шипком, однак він наразі не бере слухавку.